Barbera d’Alba Enzo Boglietti

16,95

Categorieën: ,

Extra informatie

Land

Regio

Type / Kleur

Druivenras

Serveertip

, , , ,

Alcoholpercentage

Serveertemperatuur

Smaakprofiel

, , ,

Oogstjaar

Beschrijving

In 1991 zijn Enzo Boglietti en zijn broer Gianni ‘spontaan’ wijn gaan maken. Zeventien jaar later behoren ze tot de top van de boeren uit La Morra, waar ze zijn gevestigd. Echte barolisten, die vanzelfsprekend ook Barbera en Dolcetto maken. De iets verlegen Gianni verzorgt de wijngaarden waar orde en netheid troef is. Gianni zal zich niet snel voorstellen aan klanten. Hij is meer dan tevreden bij zijn planten. Enzo is een extraverte en autodidactische oenoloog die nieuwe technieken niet schuwt. Hij draagt de naam en zorgt voor de faam van het huis. Op pure intuïtie brengt hij de verschillende wijngaarden tot hun volste expressie. Enzo kan niet altijd precies uitleggen waarom of hoe hij het doet, maar dat hij het meer dan goed doet is zeker. De druiven worden streng geselecteerd en vergisten op roestvrij staal waarna de wijn gedurende negen maanden rijpt op roestvrij staal en op grote houten vaten. De Barbera d’Alba Enzo Boglietti 2012 heeft een fruitige neus met aroma’s van rood en donker fruit, van blauwe bloemen en van de houtlagering. De Barbera d’Alba Enzo Boglietti 2012 is zwoel in de aanzet, fruitig, rijk en krachtig. Serveer de wijn op 16-18 graden Celsius bij pasta’s en bij vleesgerechten.

Extra informatie

Land

Regio

Type / Kleur

Druivenras

Serveertip

, , , ,

Alcoholpercentage

Serveertemperatuur

Smaakprofiel

, , ,

Oogstjaar

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Barbera d’Alba Enzo Boglietti” te beoordelen