Bourgogne Chardonnay Eclat de Calcaire, Pierre Girardin

32,95 inclusief 21% BTW

Categorie:

Extra informatie

Land

Regio

,

Type / Kleur

Druivenras

Smaakprofiel

, ,

Serveertip

, , , ,

Serveertemperatuur

Oogstjaar

Beschrijving

Pierre-Vincent Girardin is de 13e generatie wijnmakers in zijn familie. Van jongs af aan was Pierre in de kelder of de wijngaarden van zijn vader te vinden. Zijn vader verkocht in 2011 het familiedomein en hield 4,5 hectare van zijn beste wijngaarden achter, om over te dragen aan zijn zoon. Vanaf dat moment werd Pierre-Vincent opgeleid en in 2017 bracht hij de eerste wijnen onder zijn eigen naam op de markt. Volgens veel internationale wijnschrijvers moet hij gerekend worden tot de grootste talenten van Bourgogne. De werkwijze is volgens de regels van de biologische wijnbouw. Bourgogne Chardonnay Eclat de Calcaire van Pierre Girardin heeft een herkenbare neus, typisch Bourgogne. De smaak wordt gekenmerkt door de houtopvoeding. Duidelijk florale tonen en mineraliteit in geur en smaak. Een geweldige Bourgogne met uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Serveer Bourgogne Chardonnay Eclat de Calcaire van Pierre Girardin op 10-12 °C bij schaal-/schelpdieren, gevogelte, wit vlees, visgerechten of zachte kaas.

Extra informatie

Land

Regio

,

Type / Kleur

Druivenras

Smaakprofiel

, ,

Serveertip

, , , ,

Serveertemperatuur

Oogstjaar