Crozes-Hermitage Cuvée Albéric Bouvet Gilles Robin

24,95

Categorie:

Extra informatie

Land

Regio

Type / Kleur

Druivenras

Serveertip

, , , , ,

Alcoholpercentage

Serveertemperatuur

Smaakprofiel

, , , , ,

Oogstjaar

Beschrijving

In 1920 kocht Louis Pasquion ( overgrootvader van Gilles ) 1,24 hectare wijngaard om een Rhône-wijn voor eigen gebruik te produceren. Met zijn aankoop had hij een goed kwalitatief perceel in handen en daarom kwamen regelmatig handelaren op bezoek om een gedeelte van de oogst te kopen om hun eigen wijnen in kwaliteit te verbeteren. Toen Gilles Robin het domein in 1996 overnam beschikte het over 10 hectare wijngaard. Inmiddels is dit tot 15 hectare uitgebreid waaronder een perceel met 50 jaar oude stokken. Gilles bewerkt zijn percelen met respect voor de natuur. Hij maakt geen aanspraak op wat voor ‘bio-‘label dan ook, maar hij ploegt nog ouderwets, gebruikt geen kunstmest en oogst alles handmatig. Gilles is één van de rijzende sterren in Crozes-Hermitage. Zijn Crozes-Hermitage Cuvée Albéric Bouvet Gilles Robin is opmerkelijk fris van smaak en heeft een goede structuur, zonder overdreven extractie. Een must voor liefhebbers van volle, maar toch elegante wijnen. In de afgelopen jaren heeft de kwaliteit van deze Crozes-Hermitage Cuvée Albéric Bouvet Gilles Robin ons meer dan eens versteld doen staan. De Cuvée Albéric Bouvent, een hommage aan zijn grootvader, is een geconcentreerde levendige, frisse wijn, floraal en kruidig met specerijachtige tannines. In de smaak veel fruit van zwarte kersen en kwetsen met een subtiele ondertoon van de lagering op eikenhout gedurende een 12-15 maanden op zowel grote vaten van 600 liter als op kleine vaten van 225 liter. De Syrah-druiven voor deze Cuvée komen van 50 jaar oude stokken van de drie meest belangrijke percelen van het domein. De assemblage van de druiven van de verschillende percelen is primair gebaseerd op fijnheid en kruidigheid met als resultaat een nobele Syrah die geserveerd kan worden bij kalkoen, eend, gans, speenvarken, lamsvlees, tam konijn, haas of bij een plateau oude kazen.

Extra informatie

Land

Regio

Type / Kleur

Druivenras

Serveertip

, , , , ,

Alcoholpercentage

Serveertemperatuur

Smaakprofiel

, , , , ,

Oogstjaar

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Crozes-Hermitage Cuvée Albéric Bouvet Gilles Robin” te beoordelen