Geschenk Domaine de la Dourbie Mala Coste

45,85 inclusief 21% BTW

Categorie:

Extra informatie

Beschrijving

Een houten 2-vaks kist gevuld met 1 fles Domaine de la Dourbie Mala Coste Rouge en 1 fles Domaine de la Dourbie Mala Coste Blanc.

 

Domaine de la Dourbie Mala Coste Rouge

Deze cuvée ontleent zijn naam aan de plaats ‘Mala Coste’. De wijngaarden liggen 300 meter boven de zeespiegel en profiteren van een uniek microklimaat. De bodem bestaat voornamelijk uit klei en kalksteen, een terroir met een sterke indentiteit die in deze wijn tot uiting komt. De wijn is een assemblage van Cinsault, Grenache, Syrah en Mourvèdre. De druiven komen van vier verschillende percelen die ieder apart gevinifieerd worden. De wijnen rijpen 12 maanden op eiken waarna de assemblage plaatsvindt en de wijn vervolgens nog op grote fouders rijpt. De wijn rijpt vervolgens nog 12 maanden op fles voor hij op de markt komt.

De wijn heeft een donkere granaatrode kleur. Het bouquet is intens met aroma’s van zwart fruit als bosbessen, met kruiden als tijm en rozemarijn en een pepertje op de achtergrond. In de smaak rood en donker fruit met een hint van garriques aangevuld met nuances van chocolade en koffie. Het is een wijn met een sterk karakter, een wijn om in stilte bij na te denken nu of over 10 jaar.

 

Domaine de la Dourbie Mala Coste Blanc

De percelen zijn noord-west georiënteerd op 300 tot 400 meter boven de zeespiegel met een ondergrond van klei en kalksteen, omgeven door lavendel en tijm. De assemblage bestaat uit grenache gris, grenache blanc en terret bourret. De stokken hebben een leeftijd van 50 tot 80 jaar.. Een deel van de wijn vergist op eikenhouten vaten om de wijn structuur te geven en een deel op eieren van klei. Klei is iets poreuzer dan beton waardoor de wijn niet te aromtisch wordt. De kleur is goudgeel. Het expressieve bouquet geeft iets van oranjebloesem, noten, citrus en perzik met nuances van het eikenhout. Het is een aromatische wijn, vineuse wijn met een stevig, licht rokerig karakter. Serveer op 8-10°C bij een tartaar van coquilles, bij tarbot van de gril, bij gerookte vis, bij vette zeevis, bij kreeft, bij gevogelte, bij kalfsvlees of bij zachte kazen.