Geschenk Domaine de la Dourbie Marius

34,95 inclusief 21% BTW

Categorie:

Extra informatie

Beschrijving

Een houten 2-vaks kist gevuld met 1 fles Domaine de la Dourbie Marius Rouge en 1 fles Domaine de la Dourbie Marius Blanc.

 

Domaine de la Dourbie Marius Rouge

De wijn is een assemblage van Cinsault (50%), Grenache (25%) en Syrah (25%) van de mooiste percelen van het landgoed. De oude stokken staan op terraswijngaarden met een bodemstructuur van kalk-houdende klei met daarop grove stenen die overdag de warmte opnemen en ‘s nacht weer uitstralen. De wijn rijpt 12 maanden op zowel eikenhouten vaten van 500 liter als op tanks van cement. De kleur is granaatrood. Een delicaat bouquet van rood fruit (griottes) en zwart fruit (cassis) met op de achter-grond iets van tabak. Er wordt een minimale toevoeging van sulfieten gebruikt. Het is een volle gene-reuze, fruitige wijn met een aangename kruidigheid. Serveer op 16-18°C bij bij tapas, bij rood vlees, bij lamsschouder, bij een Provençaalse tonijnsteek, bij pasta met paddenstoelen, bij magret de canard of bij een schotel van oude kazen. De wijn kan zich de komende 8 jaar nog ontwikkelen.

 

Domaine de la Dourbie Marius Blanc

De Marius is een bijzonder glas op bais van 80% roussanne en 20% terret bourret. De druiven komen van oude stokken. Het is een complexe, licht vettige wijn met een geur van abrikoos en kumkwats. In de smaak komt naast het fruit ook fijne nuances van bloemen naar boven. Meer een bijzonder glas wijn dan een alledaags maar een geweldige begeleider van licht pittige gerechten, van kip en parelhoen, van orgaanvlees, van pasta vongole of van witschimmelkazen.