Geschenk Rijk’s Touch of Oak

38,75 inclusief 21% BTW

Categorie:

Extra informatie

Beschrijving

Een houten 2-vaks kist gevuld met 1 fles Rijk’s Touch of Oak Pinotage en 1 fles Rijk’s Touch of Oak Chenin Blanc.

 

Rijk’s Touch of Oak Pinotage

Tulbagh ligt in de Coastal Region. De vallei ligt op iets meer dan een uur rijden van Kaapstad en wordt omsloten als een amfitheater door de majestueuze Winterhoek en Witzenberg waarbij de Klein Berg rivier zich een weg baant door de vallei. De handmatige oogst begint in februari en vindt plaats in de nacht om aroma’s en zuren te behouden. Tijdens de vergisting wordt drie keer per dag het sap over de schillen gepompt om meer extractie van kleur- en smaakstoffen te verkrijgen. Na de malolactische gisting rijpt de wijn 18 maanden in Franse barriques die 1 tot 4 jaar gebruikt zijn. Pinotage ‘ Touch of Oak’ van Rijk’s Wine Estate heeft een intense rode kleur. Het bouquet doet denken aan kersen, aardbeien en pruimen door eikenhout ondersteund. De smaak is elegant, vol en met veel fruit met een bescheiden houttoets op de achtergrond. Pinotage ‘ Touch of Oak’ van Rijk’s Wine Estate is een sappige wijn die zich op 15-16°C uitstekend laat serveren bij rood vlees, bij haarwild, bij vederwild als eend en gans, bij lamsvlees, bij stoofgerechten en bij stevige, harde kazen.

 

Rijk’s Touch of Oak Chenin Blanc

Rijk’s Private Cellar is een relatief jong en klein Domein in Tulbagh, vernoemd naar Rijk Tuhlbagh. Gouverneur van de kaap van 1751 tot 1771. Van de wijn vergist 10% op reeds eerder gebruikte Franse eiken vaten van 300 liter. Hierin rijpt de wijn ook gedurende een periode van 11 maanden. Na de assemblage wordt de wijn gebotteld en rust hij nog 3 maanden in de kelder. De kleur is lichtgeel. Het aroma geeft een vleugje hout aangevuld met kruiden als kamperfoelie en fruit dat doet denken aan rijpe ananas en abrikoos. De smaak is soepel en biedt naast het rijpe fruit ook een elegante frisheid met milde zuren ondersteund door subtiel houtgebruik. Serveer Chenin Blanc ‘Touch of Oak’ van Rijk’s Private Cellar op 11-14°C bij stevige visgerechten, geroosterd, gebakken of gegrild met rijke sauzen zoals beurre blanc, bij blank gevogelte, bij kalfsvlees, bij zwezerik, bij gerechten met paddenstoelen, bij groentegerechten of bij romige wit en roodflora kazen.