Beschrijving
Na twaalf jaar in de telecommunicatiebusiness, met een eigen bedrijf in Wenen, koos Davis Weszeli voor een radicale koerswijziging: hij volgde zijn passie voor wijn (opgedaan door vaak met klanten te eten) en zijn liefde voor de natuur, door een wijndomein op te kopen. En wat voor één: een domein met een geschiedenis die terugging tot 1679. Twee druiven zouden voortaan de focus vormen: riesling en grüner veltliner. Kamptal ligt in het uiterste Noorden, De warme temperaturen overdag, die van de Hongaarse laagvlaktes komen, worden ’s nachts gevolgd door ijzige alpenwinden. Hierdoor ontstaan grote temperatuurverschillen, waardoor de druiven overdag mooi kunnen rijpen en zich ’s nachts sluiten. Op het domein van Weszeli worden de druiven als allerlaatste van de hele regio geoogst. De rendementen worden laag gehouden om nét dat tikkeltje meer aroma en diepte te verkrijgen. De druiven komen van lössgronden. We onderscheiden fruitaroma’s van sinaasappel en groene appel omkaderd door een pittige kruidigheid wat resulteert in een erg vitale en levendige neus. Die zet zich door in het pallet met frivole fruitigheid en een aantrekkelijke lichtvoetigheid.
Foto: Weingut Weszeli