Marius Blanc, Domaine de la Dourbie

13,50 inclusief 21% BTW

Categorie:

Extra informatie

Land

Regio

Type / Kleur

Druivenras

,

Smaakprofiel

,

Serveertip

, ,

Serveertemperatuur

Oogstjaar

Biologisch

Beschrijving

Het landgoed werd in 1781 gesticht aan de voet van de Causse du Larzac, op de rechteroever van de Hérault. Het ontleent zijn naam aan de Dourbie, een kleine rivier die de wijngaard doorkruist en uitmondt in de Hérault. Nadat ze het domein in 2003 hadden verworven, hebben ze geïnvesteerd in de percelen, met name in de uitzonderlijke vallei van Rouveyrolles en de hellingen van Aspiran. De aanpak is gebaseerd op authenticiteit en symbiose met het terroir, de wijnstokken en lokale producenten. Geleid door onze gehechtheid aan de Hérault-vallei, zijn we ook dol op avonturen en nieuwe ervaringen.

La Dourbie is een wijngaard en twee terroirs in de biologische landbouw: 20 hectare rond het landgoed en 12 hectare op een hoogte van 300 meter in de Rouveyrolles-vallei, omarmd door het kreupelhout en profiterend van een uniek microklimaat.

De Marius is een bijzonder glas op bais van 80% roussanne en 20% terret bourret. De druiven komen van oude stokken. Het is een complexe, licht vettige wijn met een geur van abrikoos en kumkwats. In de smaak komt naast het fruit ook fijne nuances van bloemen naar boven. Meer een bijzonder glas wijn dan een alledaags maar een geweldige begeleider van licht pittige gerechten, van kip en parelhoen, van orgaanvlees, van pasta vongole of van witschimmelkazen.

Foto: Domaine de la Dourbie

Extra informatie

Land

Regio

Type / Kleur

Druivenras

,

Smaakprofiel

,

Serveertip

, ,

Serveertemperatuur

Oogstjaar

Biologisch