Primonero Masseria Li Veli

10,75

Categorie:

Extra informatie

Land

Regio

Type / Kleur

Druivenras

,

Serveertip

, , , ,

Alcoholpercentage

Serveertemperatuur

Smaakprofiel

, , ,

Oogstjaar

Beschrijving

De Primonero Masseria Li Veli is een assemblage van 85% Negroamaro en 15% Primitivo. De Primitivo-wijngaarden bij Cellino San Marco worden eind augustus en begin september met de hand geoogst. De Negroamaro wordt eind september geoogst. De druiven worden in kleine kratjes vervoerd en op het domein zelf volgt er een tweede handmatige selectie alvorens de druiven worden ontsteeld en gekneusd. De vergisting die op 27 tot 31 graden Celsius plaatsvindt, wordt met de grootst mogelijke zorg gedaan en omvat ook délestage (hierbij gaat de wijn in wording uit de tank waardoor de druivenkoek op de bodem uiteenvalt. Vervolgens wordt de wijn er weer overheen geschonken) en remontage (het van onderuit de tank terug omhoog pompen van wijn, over de schillen heen). Zo wordt het maximale aan fijne kleur- en smaakstoffen uit de schillen gehaald. Voor de malolactische gisting en aansluitende rijping van 4 maanden worden Franse barriques (houten vaten) van 225 liter gebruikt. De Primonero heeft een robijnrode kleur met paarse nuances. In de neus weelderige bloemen-geuren die zich vermengen met zwoele, rijke geuren van rijp donkerrood fruit. In de mond een mooie, gebalanceerde smaak van zacht en haast zoetig, rijp rood fruit als zwarte kersen, pruimen en blauwe bessen in combinatie met een zachte zuurgraad en zeer milde tannines. Serveer de Primonero Masseria Li Veli op 16 – 18 graden Celsius bij rood vlees van de grill, bij wild, bij pittige pasta’s en bij gerijpte, harde kazen.

Extra informatie

Land

Regio

Type / Kleur

Druivenras

,

Serveertip

, , , ,

Alcoholpercentage

Serveertemperatuur

Smaakprofiel

, , ,

Oogstjaar

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Primonero Masseria Li Veli” te beoordelen