Rayuelo, Bodegas Altolandon

14,95

Categorie:

Extra informatie

Land

Regio

Type / Kleur

Druivenras

Smaakprofiel

, , , , , , ,

Serveertip

, , , , , ,

Serveertemperatuur

Oogstjaar

Beschrijving

Rosalia Molina is de “grote” vrouw achter dit project. Bodegas AltoLandon is gelegen in het middelpunt van 3 provincies: Valencia, Cueca en Teruel op 1080 meter hoogte en is hiermee het hoogstgelegen wijnbedrijf van Spanje. De bodem van alle percelen is nauwkeurig geanalyseerd en vervolgens werd per wijngaard het meest geschikte druivenras of de druivenkloon geselecteerd.  Alle wijngaarden vallen binnen de beschermde herkomst-benaming Manchuela. Het fruit ondergaat een groot temperatuurverschil tussen dag en nacht. Vooral de koele nachten geven aan het fruit een mooie, frisse zuurgraad mee. Nadat het fruit is geplukt gaat het naar de modern geoutilleerde bodega. Er wordt geen gebruik gemaakt van industriële gist maar uitsluitend van de natuurlijk op de druif voorkomende. De Rayuelo is voor 100% uit de Bobal-druif gemaakt en heeft gedurende een periode van 8 maanden op eikenhout gerijpt. De donker gekleurde wijn geeft een mediterrane expressie met opvallend veel fruit zoals pruimen en zwarte kersen. Het hout is subtiel aanwezig waardoor het een aangenaam sappig en fruitig glas wijn is met op de achtergrond iets van cederhout en kruidnagel. Serveer Rayuelo van Bodegas Altolandon op 18 graden Celsius bij rund, bij lam, bij wild of bij vis van de grill, bij zwezerik, bij Bresse-kip of bij een stukje Spaanse schapenkaas.

Extra informatie

Land

Regio

Type / Kleur

Druivenras

Smaakprofiel

, , , , , , ,

Serveertip

, , , , , ,

Serveertemperatuur

Oogstjaar