Beschrijving
In deze specifieke regio van Savoie in de Franse Alpen wordt al 2000 jaar lang wijn verbouwd. Chevallier-Bernard kent een lange traditie. Het wijnhuis, dat in de jaren zeventig werd opgericht door Marcelle and Francis Chevallier, werd in 1996 overgenomen door Jean-Pierre Bernard en Chantal Chevallier, die elkaar leerden kennen tijdens hun opleiding voor viticultuur. Met hun ervaring in wijnregio’s als Beaujolais en Beaune konden ze meteen hun specifieke stempel drukken. Deze Altesse, ook wel Roussette genoemd, van de Vigneron de l’année in de Guide Hachette 2021, komt van de steilste, meest marginale percelen van Jongieux, de Cru Marestel. De druiven worden manueel geoogst. Ze worden ontsteeld en de vergisting verloopt traag in RVS tanks. De wijn combineert de spanning en fraicheur van Alpenwijn met de rijpheid van de druif en het terroir. In de neus vinden we florale toetsen en kruidig-heid. In de smaak is de wijn sappig, iets vettig en rond, vol zacht wit fruit met in de afdronk verfijnde zuren. Serveer op 7-10°C bij ceviche, bij currygerechten, bij wijngaardslakken of bij raclette.
Foto: Chevalier-Bernard Vignerons