Susumaniello Masseria Li Veli

18,50

Categorie:

Extra informatie

Land

Regio

Type / Kleur

Druivenras

Serveertip

, , , , ,

Alcoholpercentage

Serveertemperatuur

Smaakprofiel

, , , ,

Oogstjaar

Beschrijving

De Susumaniello-druiven worden begin oktober met de hand geoogst en in kleine kratjes vervoerd. Er vindt daarna een tweede handmatige selectie plaats alvorens de druiven worden ontsteeld en gekneusd. De vergisting die op 27 tot 31 graden Celsius plaatsvindt, wordt met de grootst mogelijke zorg gedaan en omvat ook délestage (hierbij gaat de wijn in wording uit de tank waardoor de druiven-koek op de bodem uiteenvalt, vervolgens wordt de wijn er weer overheen geschonken) en remontage (het van onderuit de tank terug omhoog pompen van wijn, over de schillen heen). Zo wordt het maximale aan fijne kleur- en smaakstoffen uit de schillen gehaald. Voor de malolactische gisting en aansluitende rijping van 9 maanden worden eiken vaten van 500 en 225 liter gebruikt. De kleur van de Susumaniello Masseria Li Veli is intens robijnrood met een lichtpaarse gloed. De geur geeft verfijnd rood fruit als framboos, zure kersen en zwarte bessen afgewisseld door dropjes, rabarber en leer. In de uitbundige en elegante smaak komt alles weer in optima forma voorbij, ondersteund door ronde tannines en aangename, fijne zuren die ons hiermee een lange, levendige afdronk bezorgen. Serveer de Susumaniello Masseria Li Veli op 16 – 18 graden Celsius bij ravioli en andere pastagerechten, al dan niet in combinatie met gevogelte of gegrild of gebakken vlees van kalf of rund. Denk ook aan antipasti, charcuterie en rijpe kazen.

Extra informatie

Land

Regio

Type / Kleur

Druivenras

Serveertip

, , , , ,

Alcoholpercentage

Serveertemperatuur

Smaakprofiel

, , , ,

Oogstjaar

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Susumaniello Masseria Li Veli” te beoordelen