Taylor’s Vintage Port Quinta de Vargellas 1995

64,95

Categorieën: ,

Extra informatie

Land

Regio

Oogstjaar

Beschrijving

Voor de Taylor’s Vintage Port Quinta de Vargellas 1995 is gebruik gemaakt van de druiven Touriga Francesa, Tinta Roriz, Touriga Naçional, Tinta Cão, Tinta Barroca en Tinta Amarela. Na een intensieve inweekperiode komt de gisting verder op gang en kan het alcoholpercentage oplopen. Als ongeveer 8% is bereikt wordt het proces gestopt door toevoeging van wijnalcohol en gaat het sap zo’n 2 jaar lang op eikenhouten vaten, alvorens op fles verder te rijpen.
De Taylor’s Vintage Port Quinta de Vargellas 1995 is verleidelijk mondvullend, subtiel en puur. Met stevige aroma’s van rijpe kersen, zwarte bessen en bramen, een boeiende hint van munt, drop en de kenmerkende cederhout, thee, tijm, rozenblad, pruimen en cacao, is de Taylor’s Vintage Port Quinta de Vargellas 1995 een klassieke en veelbelovende wijn die prachtig kan ouderen, maar ook jong gedronken kan worden. De wijn vormt een uitstekende combinatie met blauw-schimmelkazen.

Quinta de Vargellas ligt ver in de Alto Douro, op 176 kilometer oostelijk van Porto, en veertig van Pinhão, op een hoogte variërend van tachtig meter boven zee aan de rivier tot 350 meter hoog op de heuvels. Het is 176 hectare groot waarvan tachtig bebouwd met druivenstokken die als een hoefijzer langs de rivier liggen.

Extra informatie

Land

Regio

Oogstjaar

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Taylor’s Vintage Port Quinta de Vargellas 1995” te beoordelen