The Agnes Chardonnay, Crystallum

27,50

Categorie:

Extra informatie

Land

Regio

Type / Kleur

Druivenras

Smaakprofiel

, , , ,

Serveertip

, , , , , ,

Serveertemperatuur

Oogstjaar

Beschrijving

Crystallum is gevestigd in de Walker Bay Wine Region, een van de koelste wijnregio’s van Zuid-Afrika. Het is een project van de gebroeders Finlayson, die in de voetsporen van hun vader (eigenaar Bouchard Finlayson) traden en in 2007 het wijnhuis oprichtten. Met de Bourgondische druivenrassen wist Crystallum zichzelf in rap tempo op de kaart te zetten. De druiven worden handmatig geoogst, waarbij streng geselecteerd wordt. In de vinificatiekelder worden de hele trossen extreem voorzichtig geperst, waarna het sap 24 uur rust krijgt om de grovere bestanddelen te laten bezinken. Vervolgens wordt het sap overgestoken op Franse eikenhouten barriques van 225 en 500 liter, waarvan 10% jaarlijks vernieuwd wordt. Hierin ondergaat het sap een spontane alcoholische fermentatie met wilde (druif-eigen) gisten, de malolactische gisting en de rijping. Na ruim 9 maanden volgt de assemblage van The Agnes Chardonnay van Crystallum.

Helder, licht strogeel van kleur. In de neus aroma’s van limoen, witte perzik, appel, honing, iets van brioche en vuur-steen. In de smaak tonen van citrus, tropisch fruit en een hint van vanille, die in de licht mineralige afdronk begeleid worden door de fijne zuren. Serveer The Agnes Chardonnay van Crystallum op 10-12°C bij oesters, bij gegrilde tonijn, bij wilde zalm, bij kip uit de oven, bij kalfsvlees in roomsaus, bij salade met gerookte kip en bij elegante Aziatische gerechten.

Extra informatie

Land

Regio

Type / Kleur

Druivenras

Smaakprofiel

, , , ,

Serveertip

, , , , , ,

Serveertemperatuur

Oogstjaar