Description
Tijdens onze najaarsproeverij presenteerde Benoit deze wijn voor het eerst. De ‘Les Safres’ komt van hoger gelegen percelen met een bodemstrcutuur die voornamelijk uit samengeperst zand bestaat. Deze zandlaag zorgen voor wijnen met meer finesse maar met behoud van structuur. Hoewel het oogstjaar gelijk is, verschilt deze wijn met de vorige batch. Naar ons idee is deze botteling iets fijner en ronder. De wijn is een assemblage van 60% grenache, 25% syrah en 15% carignan. De kleur is helder granaatrood. In de geur een aroma van rijp, sappig fruit als bramen, kersen en frambozen met fijne specerijen op de achtergrond. De volle, sappige smaak heeft een zacht karakter met zijdezachte tannines en ook weer rood fruit en specerijen aangevuld met nuances van mokka en chocolade, en een opvallend pepertje in de afdronk. Serveer op 16-18°C bij charcuterie, bij tapas, bij een boerenterrine, bij gegrilde tonijn, bij rood vlees van de grill en bij mediterrane gerechten met kruiden als tijm, roze-marijn, laurier en knoflook.
Foto: Château Montplaisir