Bosman-diner met restaurant ‘de Bokkedoorns’ groot succes

Al sinds 1798 houdt de familie Bosman zich bezig in Wellington Zuid-Afrika met de wijnbouw, ofschoon niet altijd met de productie van wijn. In 1956 werden op het Landgoed Leliënfontein de laatste wijnen gemaakt waarna men zich ging toeleggen op het kweken en het enten van nieuwe wijnstokken. Maar, het bloed kroop waar het niet gaan kon…Toen de 250 jaar oude kelder gerenoveerd was heeft de familie Bosman, nu al de achtste generatie, vanaf 2004 weer wijn geproduceerd.

Zaterdag 14 juni was Antonia Bosman van Bosman Family Vineyards uit Zuid-Afrika overgekomen om in onze ‘Tastingroom’ haar wijnen te serveren in combinatie met gerechten van restaurant ‘De Bokkedoorns’. Chef-kok Menno Post had voor onze gasten een achtgangen menu samengesteld. Antonia Bosman was diep onder de indruk van het samenspel van de gerechten en haar wijnen, beide versterkten elkaar waardoor onze gasten een meer dan bijzondere avond beleefden. Het menu opende met een salade van kreeft en asperges, hierbij serveerden wij de Bos Sauvignon-Blanc en de Bos Chenin-Blanc. Het tweede gerecht op basis van Noordzeekrab werd gecombineerd met de Bos Chardonnay. Bij de gegrilde Coquille in een beurre noisette serveerden wij de Adama White ( een blend van Chenin-Blanc, Chardonnay, Pinot-Gris, Viognier en Semillon ) en de houtgelagerde Optenhorst Chenin-Blanc. Het bruggetje naar de rode wijnen werd gemaakt door een gerecht van kwartel, ferula en notencroute met een saus van ganzenlever en daarbij de Bos Pinot-Noir. Bij de rundersukade met gekonfijte sjalot schonken wij de Adama Red ( Shiraz, Mourvèdre, Cinsault, Primitivo en Viognier ) en de Cabernet-Sauvignon 2007. Omdat de Pinotage van Bosman Family Vineyards op zichzelf staat hebben wij deze geschonken voor de kaas. Het kaasgerechtje was een bal van Reypenaar met een coulis van selderij en rozijnen. Hierbij serveerden wij de Erfenis, een assemblage waarvoor alleen de beste fusten gebruikt worden, een wijn die in Zuid-Afrika zelf heel hoog gewaardeerd wordt. Bij het dessert op basis van gemarineerde aardbeien met een Romanov-crème schonken wij de Primitivo Dulce, een wijn die geurt naar rijpe aardbeien. Het wijn-spijs-diner werd door onze gasten als heel bijzonder ervaren en zeker voor herhaling vatbaar.

 

 

Recent Posts

Leave a Comment

0