Voorverkoop
Vega Sicilia

Bestel Vega Sicilia wijnen via onderstaand formulier! 


– Alle wijnen zijn beperkt beschikbaar
– De voorkoop-prijzen zijn netto / netto
– De wijnen worden uitgeleverd zodra deze
 binnen zijn uit Spanje
– Na het voldoen van uw factuur is de bestelling definitief


  2020 Macán Clásico, Rioja

  Robert Parker 94

  De Macán Clásico 2020 werd geoogst met een genereuzere opbrengst. Het gistte in roestvrij staal en de élevage was 45% in nieuwe Franse eikenhouten vaten en 5% in nieuwe Amerikaanse eikenhouten vaten, 28% in vaten voor tweede gebruik en 22% in roestvrijstalen vaten gedurende een jaar. De wijn op fles heeft 14% alcohol, een pH van 3,78 en 4,5 gram zuurgraad (wijnsteenzuur). Dit is een van de meest elegante jaargangen van deze botteling tot nu toe. Het heeft opvallende aromaten met tonen van rokerig spek, een beetje vlezig, en wat mij meer verraste was de fluweelzachte textuur. Het werd gebotteld in augustus 2022.

  € 49,95 per fles

  Kies hier uw aantal

  ____________________

  2019 Macán, Rioja

  Robert Parker 94

  2019 was een geconcentreerd en krachtig jaar, warm en droog, maar werd gered door de 80 liter regen in de eerste helft van september. Ze verminderden het aantal gebruikte nieuwe barriques (55%) en verhoogden het gebruik van foudre (45%) voor de élevage van de Macán 2019. Het werd gefermenteerd in roestvrij staal met 10% eigen gisten. Het heeft een matige alcoholgraad van 14%, een zachte zuurgraad en een goede frisheid en balans. 2019 was een droog en warm jaar waarin ze een zachte vinificatie hebben uitgevoerd om harde tannines te vermijden. De wijn is zeer krachtig en compact, heeft een grote structuur en heeft veel tannines. Het eikenhout is nog steeds merkbaar in de aromaten. Geef het nog wat tijd op de fles en geniet ervan met krachtige voeding. Het werd gebotteld in augustus 2021.

  € 85,- per fles

  Kies hier uw aantal

  ____________________

  2020 Alión, Ribera del Duero

  Robert Parker 95

  2020 was droger dan gemiddeld. Vlak voor de oogst regende het, waardoor de druiven verdund werden. Het team moest wachten om de concentratie te herwinnen. Het resultaat is dat de Alión 2020 een wijn is met een betere balans en frisheid. Voor de élevage gebruikten ze een percentage betonnen en eikenhouten vaten, waardoor de wijn meer verticaliteit en frisheid krijgt. Het is een subtiele en elegante Alión, niet zo compact als sommige andere jaargangen, maar met een mooie balans en zeer elegante tannines. Het werd gebotteld in mei 2022.

  € 92,50 per fles

  Kies hier uw aantal

  ____________________

  2019 Valbuena 5 Años, Ribera del Duero

  Robert Parker 95

  Het doel in 2019 was om overmatige rijpheid te vermijden en de frisheid te behouden. Dit werd gerealiseerd door middel van een zachtere vinificatie, gebruik van grotere vaten voor de élevage en minder Amerikaans hout. De Valbuena 2019 werd geproduceerd met een blend van Tinto Fino met 3% Merlot. De wijn heeft 14,5% alcohol, een pH van 3,88 en 4,6 gram zuurgraad. In de neus; geparfumeerd maar subtiel. De wijn is prachtig gestructureerd; de tannines zijn heel fijn, zijdezacht zelfs, heel anders dan de tannines van de andere 2019's van de groep die ik daarnaast proefde, Macán en Pintia. Een overwinning op de omstandigheden van het jaar, het is een elegantere Valbuena dan ik had verwacht. De wijn werd gebotteld in juni 2022.

  € 172,95 per fles

  Kies hier uw aantal

  ____________________

  2014 Único, Ribera del Duero

  Robert Parker 98

  De Único 2014 werd geproduceerd met druiven van 40 hectare wijnstokken, geselecteerd uit de 210 hectare die de wijnmakerij heeft. De druiven werden geplukt tussen 20 september en 3 oktober en de blend bestond uit 94% Tinto Fino en 6% Cabernet Sauvignon. Het wordt gefermenteerd in eikenhouten vaten met inheemse gisten, en een malolactische vergisting in roestvrij stalen vaten. Het eerste deel van de rijping vond plaats in vaten van 225 liter en het tweede deel in eikenhouten vaten van 20.000 liter. De élevage duurt 10 jaar tussen eikenhout en fles. Het is een jaar dat kracht en elegantie combineert; het is geconcentreerd maar heeft subtiliteit.

  Ik kreeg een jaar geleden de unieke kans om de wijn vanuit magnum te proeven. Hiervan was ik ook echt zeer onder de indruk. Deze proeverij kwam overeen met die sensaties. 2014 was een goed jaar in de zone, een jaar met goede regen en een grote oogst, niet zo krachtig als 2012 of 2015, maar een jaar met finesse. De wijn voelt zeer evenwichtig aan, alcoholarm en met geïntegreerd eikenhout, veel frisheid en nog erg jong. Het voelt behoorlijk klassiek; hij is fijngebouwd, elegant maar ook krachtig, meer zoals de Únicos van weleer. Het moet een van de beste jaargangen van de afgelopen tijd zijn. Het heeft 14% alcohol, een pH van 3,85 en vijf gram zuurgraad gemeten in wijnsteenzuur per liter wijn. Hij werd gebotteld in juni 2020.

  € 427,50 per fles

  Kies hier uw aantal

  ____________________

  Único Reserva Especial 2024 Release - 2010, 2011, 2012

  Robert Parker 98

  De NV Único Reserva Especial 2024 Release werd geproduceerd met een mix van wijnen uit 2010, 2011 en 2012, niet zo ver van de vorige release, die uit 2009, 2011 en 2012 was. Dit omdat ze langzaam proberen de gemiddelde leeftijd van de wijnen te verhogen. Zoals ik de afgelopen jaren heb gezien, zoeken ze naar een huisstijl van weleer, waarin meer ontwikkelde kenmerken worden gecombineerd met elegantie en frisheid. Deze blend van Tinto Fino met wat Cabernet Sauvignon is ook alcoholarm, 14%, met een pH van 3,85 en een zuurgraad van 5,1 gram.

  De kleur duidt op enige evolutie met een vage oranje rand. De neus is complex en elegant, een meer ontwikkelde versie van de Único uit 2014 die ik ernaast proefde, met truffel, bosbodem, rijp zwart fruit, zoete specerijen, leer en vlees. De smaak voelt behoorlijk gepolijst aan, met een prachtige textuur, strak en elegant, met zeer fijne tannines, subtiele bitterheid en een lange en aanhoudende smaak. De wijn werd gebotteld in juni 2020.

  € 550,- per fles

  Kies hier uw aantal

  ____________________

  Gegevens

  __________________________________

  Voornaam *

  Tussenvoegsel

  Achternaam *

  E-mailadres *

  Telefoonnummer *

  Straat en huisnummer *

  Postcode *

  Woonplaats *

  * = verplicht veld

  0