Description
Zes miljoen jaar geleden, toen de Middellandse Zee zich volledig had teruggetrokken, had de rivier Aygues, een bergstroom uit de Alpen de rotsen meegesleurd die nu het conglomeraat vormen van het plateau van Vinsobres. Een heuvelachtig terrein ten noorden van de Mont Ventoux. Het stijgt tot 500 meter boven de zeespiegel en vertegenwoordigt rotsachtige heuveltoppen. De grond is bedekt met galets roulés, waarbij mergel het land de rode en bruine kleuren geeft. Op 500 meter hoogte absor- beren de kiezelstenen overdag de hitte en verwarmen ze ’s nachts de oude stokken van grenache, syrah en carignan, en dragen zo bij tot een perfecte rijping. De grond is goed gedraineerd, waardoor de stokken diepe wortels moeten ontwikkelen om uit bronnen van diep onder het grondoppervlak te putten. De Mistral, die vaak hard waait, droogt de grond uit en beschermt de stokken ook tegen schimmelziekten.
De wijn is een assemblage van syrah (60%) en grenache (40%). De kleur is helderrood met een twinkeling granaat. De geur geeft aroma’s van rijp rood en zwart fruit met een delicate kruidige, peperige achtergrond. In de smaak is de wijn vol en zacht met rood fruit en specerijen. Het is een krachtige wijn met een lange afdronk. Serveer op 15-17°C bij gegrilde of in de oven geroosterde ge- rechten bereid met mediterrane kruiden als tijm, rozemarijn, laurier en knoflook, bij varkensvlees, bij eendenborst, bij entrecote van de grill, bij lamskoteletten of bij wild.
Foto: Château MontPlaisir
Reviews
There are no reviews yet.