Description
Matsu dat in het Japans ‘geduldige balans’ betekent omschrijft de essentie van het project van Raul Acha. Matsu is geïnspireerd op de traditionele Japanse cultuur voor de verzorging van de natuur, puurheid, eenvoud en het ontbreken van kunstgrepen. Raul Acha maakt een trilogie van wijnen die drie generaties wijnmakers vertegenwoordigt. Voor zijn project ging hij op zoek naar oorspronkelijke oude wijngaarden aangeplant met de Tinta de Toro ( Tempranillo ) met een leeftijd ouder dan 60 jaar. El Picaro is een jonge wijn die 6 maanden op eikenhout heeft gerijpt. Zoals de jonge gene-ratie op het etiket zo is deze wijn: jong, sterk en dapper. De wijn heeft een aroma van zwart fruit zoals bramen en een hint van rode bessen. Het is een complexe wijn met mooi geïntegreerd hout en met een aangename, lange afdronk. Serveer de wijn op een temperatuur van 16-18°C bij lamsvlees, bij rood vlees, bij varkensvlees, bij kip, bij konijn, bij pasta’s, bij romige en harde kazen en bij nagelkaas. De wijn werd geschonken bij de KLM en werd verkozen tot huiswijn en tapaswijn van het jaar. Proefschrift Wijnconcours noemde de wijn in 2017 tot ‘wijn van het jaar’ in de categorie tot € 10,00.
Reviews
There are no reviews yet.