Champagne Henriot presenteert Cuvée Hemera 2005

Donderdag 14 maart 2019 werd in Restaurant de Bokkedoorns** te Overveen de Cuvée Hemera 2005 van Champagne Henriot gepresenteerd door Chef de Cave Laurent Fresnet.

De Cuvée Hemera 2005 wordt alleen in buitengewoon goede jaren geproduceerd. De Cuvée Hemera is een assemblage van Chardonnay- en Pinot-Noir-druiven van uitsluitend Grand Cru wijngaarden. De wijn heeft 12 jaar in de kelders gerijpt. De Cuvée Hemera 2005 weerspiegelt de stijl van Henriot. Laurent Fresnet is in 2006 aangesteld als de keldermeester nadat hij uit vier kandidaten werd geselecteerd. Zijn open en eerlijke commentaar op de toenmalige stijl van de Champagnes van Henriot gaf de doorslag. Met de komst van Laurent is ook de huisstijl van de Champagnes veranderd. De Cuvée Hemera, genoemd naar de godin van de dag in de Griekse mythologie, past mooi in de frisse, elegante stijl die voor de wijnen van Henriot zo kenmerkend is.

Recent Posts
0