Wijnmaker Hans Terzer van St. Michael-Eppan onder de indruk van ons assortiment

Dinsdag 20 februari kwam wijnmaker Hans Terzer van Kellerei St. Michael-Eppan bij ons op bezoek om een twintigtal van zijn wijnen te laten proeven uit Alto-Adige. Hij was onder de indruk van ons assortiment en stond erop om een aantal flessen achter te laten voor onze voorjaarsproeverij van zaterdag 24 en zondag 25 maart.

Kellerei St. Michael-Eppan
De coöperatie Cantina St. Michael-Eppan bestond in 2017 honderdtien jaar en is een benchmark voor iedere wijnliefhebber. De Cantina heeft een cruciale bijdrage geleverd aan het bereiken van de hoge status van de wijnen uit Alto Adige over de laatste 20 jaar. Wijnmaker Hans Terzer is de “Kellermeister” met ongekende technische vaardigheden, die al 40 jaar lang intuïtie en kennis van het achterland vertaalt in een range wijnen die ongekende kwaliteit combineert met karakter.
De wijnen van St. Michael-Eppan zijn verdeeld over drie lijnen: Classico, Selezione en Sanct Valentin. Witte wijnen vormen 70 % van de productie, de overige 30% zijn rood. Alle wijnen worden gekenmerkt door een grote frisheid, waarin het zuivere, koele bergklimaat van Zuid-Tirol (zo heet het Alto Adige gebied in de volksmond) goed te proeven is. Wijnmaker Hans Terzer is er bijzonder goed in geslaagd alle individuele wijnen een eigen identiteit te geven. Sanct Valentin wordt inmidels 30 jaar gemaakt en zit ter gelegenheid van dit jubileum in een speciale fles. St. Michael Eppan is 28 keer vermeld in de Gambero Rosso met “3 Bichierri” en zit in de top 10 van beste wijnmakers van Italië, niet voor niets blijft 70% van de wijnen in Italië. De overige 30% gaat de hele wereld over. Het Duitse blad “Feinschmercker” heeft wijnmaker Hans Terzer op 29-04-2017 een prijs overhandigd voor zijn levenswerk. Wij vroegen Hans naar het succes en het antwoord was kort: ‘Terroir, traditie, passie, kwaliteit, meer dan honderd jaar ervaring en de individuele eigenschappen van de percelen”.

Recent Posts
0
le-grand-cru-poster-artikel