Geschenk Mullineux & Leeu Family Wines

58,85 inclusief 21% BTW

Categorie:

Extra informatie

Beschrijving

Een houten 2-vaks kist gevuld met 1 fles Mullineux & Leeu Family Wines Syrah en 1 fles Mullineux & Leeu Family Wines Old Vine White.

 

Mullineux & Leeu Family Wines Syrah

Puur natuur uit Swartland. Chris en Andrea Mullineux werken samen om op natuurlijke wijze wijnen te maken die het terroir van Swartland weergeven. In dit gebied staan stokoude wijnstokken naast relatief nieuwe rassen. Chris en Andrea vormen met hun kennis van het gebied, de mensen, de wijngaarden en hun passie voor wijnmaken een geweldige combinatie. Alle aandacht gaat naar de wijnen die ze maken. Ze zijn de meest talentvolle jonge wijnmakers van dit moment! Ze werden al tweemaal verkozen tot ‘ winery of the year’ en ze haalden niet minder dan 17 vijfsterrenprijzen binnen in de ‘Platter’-wijngids. De druiven voor hun wijnen komen van een aantal verschillende wijngaarden in Swartland. Iedere wijngaard heeft zijn eigen karakter.

De druiven komen van 7 verschillende wijngaarden met drie verschillende bodemstructuren. De stokken hebben een leeftijd tussen de 25 en 30 jaar. De wijn rijpt 14 maanden op Frans eikenhout, op zowel vaten van 225 liter, van 500 liter en van 2000 liter, waarvan 15% nieuw hout. De kleur is helder, robijnrood. In de geur zwart en rood fruit, peper, viooltjes en een lichte kruidige nuance. In de smaak is de wijn sappig met veel fruit. Het is een sappige, complexe wijn met ronde tannines. Serveer Syrah van Mullineux & Leeu Family Wines op 16-18°C bij rundvlees, bij gevogelte of bij belegen en oude Hollandse kaas.

 

Mullineux & Leeu Family Wines Old Vine White

Dit is de ‘signature’ witte wijn voor Chris en Adrea. Een complexe blend van 74% Chenin Blanc, 6% Grenache Blanc, 7% Viognier, 8% Clairette, 2% Semillon Gris, 2% Viuara en 1% Verdelho. Na vinificatie krijgt de jonge wijn gedurende 10 maanden rijping in 3e- en 4e jaars eikenhout. Een heel klein deel rijpt op foudres (nieuw hout). Een wijn die veel zuurstof behoeft na openen. Complexe, brede wijn met tonen van citrus en grapefruit, maar ook rijpe abrikozen, amandel, kweepeer en witte bloemen. Aromatisch en complex met fijne bitters en ongelooflijk fijne zuren! Serveer Old Vine White van Mullineux & Leeu Family Wines op 12°C bij wit gevogelte, bij wit vlees in roomsaus, bij gebakken witte vissoorten, bij tonijn van de grill, bij kalfsvlees, bij ravioli met pittige kaas, bij gesmoorde groenten in kaassaus en bij rijpe Brie de Meaux.