Geschenk Tiefenbrunner

46,95 inclusief 21% BTW

Categorie:

Extra informatie

Beschrijving

Een houten 2-vaks kist gevuld met 1 fles Tiefenbrunner Cabernet-Merlot ‘Merus’ en 1 fles Tiefenbrunner Pinot Grigio ‘Merus’.

 

Tiefenbrunner Cabernet-Merlot ‘Merus’

De wijngaarden van Tiefenbrunner voor deze Merus liggen in de Adige vallei, o.a. bij het dorpje Magré Sulla Strada del Vino. Om precies te zijn op de krijtachtige grindbodems van Cortaccia op ver-schillende hoogtes tussen 210 en 380 meter. De alcoholische gisting vindt plaats in betonnen vaten. Daarna rijpen beide druivenrassen tien maanden op hout, waarvan 50% in barriques en 50% in grote eikenhouten vaten. Na de assemblage rust de wijn nog twee maanden in beton én verblijft na botteling nog vier maanden op de fles voordat het verkocht wordt. De kleur is granaatrood, In de geur aroma’s van bramen, viooltjes, gedroogd fruit en zwarte bessen. In de smaak een aangename frisheid met ronde tannines en een lange afdronk. Serveer op 16-18°C bij gedroogde worstsoorten, bij een mooi vleesgerecht of bij harde kazen.

 

Tiefenbrunner Pinot Grigio ‘Merus’

Het huis Tiefenbrunner, met zijn historische vakwerk, ademt gemoedelijke Zuidtiroler sfeer. Het voormalige fort Linticlarus dat op de huidige plek van het Schloss Turmhof stond wordt voor het eerst genoemd in documenten uit 1225. De naam Turmhof wordt sinds 1537 gebruikt. Een nieuwe koers werd ingezet in 1968 door Hilde en Herbert Tiefenbrunner, die begonnen met het bottelen van wijnen die voor consumptie elders bestemd waren. Het is Christof Tiefenbrunner, die sinds 1983 samen met zijn vrouw Sabine actief is binnen het familiebedrijf, die de wijngaarden heeft gemoderniseerd en het wijnmaken geperfectioneerd. Net als de andere witte wijnen gemaakt van druiven die speciaal vroeg zijn geoogst om de frisheid te behouden.

In de geurfruit als appel, peer, witte bloemen, perzik en abrikoos. De smaak is fris en elegant met fijne zuren en een opwekkend bittertje in de finale. Serveer op 10-12°C als aperitief, bij salades, bij lichte visgerechten of bij wit vlees.