Geschenk Domaine Louis Chéze

55,95 inclusief 21% BTW

Categorie:

Extra informatie

Beschrijving

Een houten 2-vaks kist gevuld met 1 fles Domaine Louis Chéze Saint-Joseph Ro-Rée en 1 fles Domaine Louis Chéze Viognier.

 

Domaine Louis Chéze Saint-Joseph Ro-Rée

Louis Chèze, gestart in 1978 met 1 hectare wijngaard in Saint-Joseph, bezit momenteel 45 ha, waarvan 30 ha in eigendom, de rest is gepacht. Deze Saint-Joseph komt van de terrasvormig aangelegde hellingen rondom Limony, in het zuidelijkste puntje van het Condrieu-gebied. Ro-Rée is de naam van de wijn-gaard (lieu dit) waarvan de bodem bestaat uit graniet met löss. De druiven-stokken zijn tussen de 15 en 20 jaar oud en geven een rendement van 35 tot 39 hl/ha. De druiven worden handmatig geoogst waarbij in de wijngaard al een eerste selectie plaatsvindt. In kleine kratjes van 30 kilo worden de druiven naar de cave gebracht waar een 2e selectie plaatsvindt op de ‘table de tri’. De schilinweking en gisting vindt plaats in temperatuur gereguleerde cuves met een kleine inhoud, de malolactische gisting vindt plaats op eikenhouten vaten. De jonge wijn rijpt ongeveer 12 maanden op barriques van 1 tot 3 jaar oud waarna er zonder te filteren wordt gebotteld.

De wijn is dieprood van kleur. De rijke geur is kruidig en vol rijp fruit. Stevige smaak met veel bessenfruit, met specerijen als peper en nootmuskaat, klein rood fruit, bramen en een fraaie, ingetogen houtstructuur. De afdronk is lang en sappig en laat een intense indruk na. Serveer Saint-Joseph Ro-Rée van Domaine Louis Chèze op 16-18°C bij rundvlees, bij Iberico-varken, bij lamsvlees, bij wild of bij stoofgerechten.

 

Domaine Louis Chéze Viognier

Alle wijnen van Louis Chèze zijn van zeer hoogstaande kwaliteit, 20% wordt verkocht in de export. Deze Viognier van Domaine Louis Chèze is goudgeel van kleur en geeft een rijke geur met wat specerijen en bloemen. De wijn is zeer smaakvol, breed met wat amandelpitten en heeft een klein bittertje. Daarnaast beschikt deze Viognier over een lange afdronk. Serveer Viognier van Domaine Louis Chèze op 10-12°C bij rijke visgerechten, schaaldieren, blank vlees en gevogelte, pasta’s, asperges of milde tot pittige romige kazen.