Geschenk Vasse Felix

42,40 inclusief 21% BTW

Categorie:

Extra informatie

Beschrijving

Een houten 2-vaks kist gevuld met 1 fles Vasse Felix ‘Filius’ Cabernet Sauvignon en 1 fles Vasse Felix ‘Filius’ Chardonnay.

 

Vasse Felix ‘Filius’ Cabernet Sauvignon

Ruim 200 km ten zuiden van Perth in Western Australia ligt het wijngebied Margaret River. Het gebied behoort door de invloed van de zee tot de koelste van heel Australië. Juist die meer ingetogen, frisse stijl wordt bij liefhebbers zeer gewaardeerd. Vasse Felix was in 1967 het eerste wijnbedrijf op commerciële basis in Western Australia. Opgericht door Dr. Tom Cullity heeft Vasse Felix nu een rijke geschiedenis in het produceren van topklasse wijnen. Nadat het wijnhuis in 1987 werd overgenomen door de familie Holmes à Court, is de kwaliteit door investeringen en uitbreidingen sterk toegenomen. De druiven voor deze wijn komen grotendeels van wijngaarden nabij het koele Pemberton en Manjimup, zo’n 150 km ten zuidoosten van Cowaramup. Rijping 12 maanden op Frans eiken, waarvan 10% nieuw hout.

De assemblage bestaat uit Cabernet-Sauvignon 85%, Malbec 12%, Merlot 1% en Petit Verdot 2%. Het is een volle, soepele wijn met in de geur bramen en zwarte bessen. In de smaak rijp fruit, iets van pruim met in de finale een mooie kruidigheid van laurier en kaneel. Houtlagering is subtiel verweven in de smaak en rijpe tannine zorgt voor een mooie afdronk. Serveer “Filius’ Cabernet-Sauvignon van Vasse Felix op 16-18°C bij rood vlees, bij kalfsvlees, bij lamsvlees of bij stoofgerechten.

 

Vasse Felix ‘Filius’ Chardonnay

Deze chardonnay werd op barrique vergist en onderging voor de zuur af-bouw de malolactische gisting, afhankelijk van het oogstjaar. Daarna rijpte de wijn gedurende 9 maanden op de lie op kleine eiken vaten, waardoor de smaak van eiken beperkt aanwezig is. De wijn heeft een complexe rijke aanzet met in de geur tropisch fruit, iets van ananas, kruiden en kokos. De volle smaak is sappig en rijk met een fijne toon van citrus. In de afdronk geeft de wijn rijp fruit, een lichte toets van eiken en iets rokerigs. Serveer op 10-12°C bij rijke visgerechten, bij schaaldieren, bij blank vlees, bij gevogelte in een romige saus, bij pasta’s bij groentegerechten of bij salades.