Geschenk Château MontPlaisir, Expressions Vinsobres/Éclats Blanc

46,95 inclusief 21% BTW

Categorie:

Extra informatie

Beschrijving

Een houten 2-vaks kist gevuld met 1 fles Château MontPlaisir Expressions Vinsobres en 1 fles Château MontPlaisir Éclats Blanc.

 

Château MontPlaisir Expressions Vinsobres

Zes miljoen jaar geleden, toen de Middellandse Zee zich volledig had teruggetrokken, had de rivier Aygues, een bergstroom uit de Alpen de rotsen meegesleurd die nu het conglomeraat vormen van het plateau van Vinsobres. Een heuvelachtig terrein ten noorden van de Mont Ventoux. Het stijgt tot 500 meter boven de zeespiegel en vertegenwoordigt rotsachtige heuveltoppen. De grond is bedekt met galets roulés, waarbij mergel het land de rode en bruine kleuren geeft. Op 500 meter hoogte absor-beren de kiezelstenen overdag de hitte en verwarmen ze ’s nachts de oude stokken van grenache, syrah en carignan, en dragen zo bij tot een perfecte rijping. De grond is goed gedraineerd, waardoor de stokken diepe wortels moeten ontwikkelen om uit bronnen van diep onder het grondoppervlak te putten. De Mistral, die vaak hard waait, droogt de grond uit en beschermt de stokken ook tegen schimmelziekten. De wijn is een assemblage van syrah en grenache. De kleur is helderrood met een twinkeling granaat. De geur geeft aroma’s van rijp rood en zwart fruit met een delicate kruidige, peperige achtergrond. In de smaak is de wijn vol en zacht met rood fruit en specerijen. Het is een krachtige wijn met een lange afdronk. Serveer op 16-18°C bij gegrilde of in de oven geroosterde gerechten bereid met mediterrane kruiden als tijm, rozemarijn, laurier en koflook, bij varkensvlees of bij wild.

 

Château MontPlaisir Éclats Blanc

Deze bijzondere witte wijn is een assemblage van viognier en marsanne. De wijn heeft een lichtgele kleur met een gouden twinkeling. Het aroma doet denken aan acacia, witte bloemen, abrikozen en perziken aangevuld met een lichte kruidgheid. In de smaak is het een levendige wijn met subtiele tonen van witte bloemen en vers fruit. De wijn heeft een aangename balans in zuren en bitters. Serveer de wijn op 9-10°C bij een visterrine, bij een carpaccio van coquilles, bij vis, bij wit vlees of bij geitenkaas.