Description
De Chardonnay-druiven komen van oude stokken uit de Limoux, Zuid-Frankrijk. De invloed van de Oceaan, de bodem van klei en kalksteen, de snoeiwijze, de groene oogst, de lage opbrengst en de gedoseerde rijping op fust maken deze wijn uitzonderlijk. Alle druiven worden met de hand geoogst en aan de sorteertafel nog eens streng geselecteerd zodat alleen de gezondste druiven worden geperst. Het sap wordt overgebracht naar fusten van Frans eikenhout die medium getoast zijn. Na de alcoholische en malolactische gisting rijpt de wijn nog een kleine negen maanden op diezelfde vaten om een optimale balans te verkrijgen. De wijn heeft een goudgele kleur met aroma’s van abrikoos, perzik, grapefruit en brioche. In de smaak is de wijn evenwichtig met nuances van honing en vanille. Serveer de wijn op 12°C bij coquilles, bij gebakken gamba’s, bij tongfilets met eek-hoorntjesbrood, bij kip gevuld met rivierkreeftjes, bij kalfsvlees met paddenstoelen of bij kazen als Comté en Epoisse.
Foto: Anne de Joyeusse