Beschrijving
Gary Jordan is een vermaard geoloog en doet daarom aan een uitgebreid bodemonderzoek voordat hij druivenstokken plant. Kathy en Gary combi-neren de rijp geconcentreerde fruitige toegankelijkheid van de Nieuwe Wereld en de complexe structuur van klassieke wijnen. De gisting vindt plaats in vaten van Frans eiken met een inhoud van 225 ltr., deels nieuw hout en deels op vaten die al twee of drie jaar zijn gebruikt. De vaten worden regelmatig gerold om de wijn meer aroma’s te geven. Een klein deel van de wijn vergist op roestvrij staal en van deze wijn wordt 8% toegevoegd aan de houtgerijpte wijn zodat een mooie balans ontstaat tussen de fruitige en de toastaroma’s. In de geur geeft de wijn veel fruit zoals citrus, sinaasappel en verse ananas. Daarnaast vinden we tonen van boter, hazelnoot en toast. In de smaak valt de lange afdronk op. Serveer deze complexe, volle wijn op 10-12°C bij wit vlees, bij gevogelte, bij varkensvlees met een romige saus en uiteraard bij een (vlezige) vis.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.