Description
Het huis Tiefenbrunner, met zijn historische vakwerk, ademt gemoedelijke Zuidtiroler sfeer. Het voormalige fort Linticlarus dat op de huidige plek van het Schloss Turmhof stond wordt voor het eerst genoemd in documenten uit 1225. De naam Turmhof wordt sinds 1537 gebruikt. Een nieuwe koers werd ingezet in 1968 door Hilde en Herbert Tiefenbrunner, die begonnen met het bottelen van wijnen die voor consumptie elders bestemd waren. Het is Christof Tiefenbrunner, die sinds 1983 samen met zijn vrouw Sabine actief is binnen het familiebedrijf, die de wijngaarden heeft gemoderniseerd en het wijnmaken geperfectioneerd. Net als de andere witte wijnen gemaakt van druiven die speciaal vroeg zijn geoogst om de frisheid te behouden.
In de geurfruit als appel, peer, witte bloemen, perzik en abrikoos. De smaak is fris en elegant met fijne zuren en een opwekkend bittertje in de finale. Serveer op 10-12°C als aperitief, bij salades, bij lichte visgerechten of bij wit vlees.
Foto: Tiefenbrunner Schlosskellerei Turmhof