Description
De wijngaard “Les Clos “ ligt in de gemeente Chanes en heeft een bodem met veel kalkhoudende klei. Door de grote plantdichtheid kan het rendement laag gehouden worden, men tracht maximaal 8 trossen per stok aan te houden. Na de oogst worden de druiven direct geperst en neemt de débourbage zo’n 24 uur in beslag. Voor de vergisting wordt gebruik gemaakt van natuurlijke gisten en deze vergisting geschiedt voor 50% op vaten van eikenhout. Ook wordt er bâtonnage toegepast. De wijn rijpt voor een deel op eikenhout. De wijn heeft een licht goudgele kleur. Het bouquet geeft florale tonen aangevuld met aroma’s van steenfruit als perzik. De wijn heeft in de smaak naast het fruit en het hout ook een fijne mineraliteit en iets van boter. Saint-Véran “Le Clos“ van Domaine Manciat-Poncet is filmend en rond en laat zich op 10-12°C uitstekend serveren wij visgerechten, bij kip en bij kalkoen.
Reviews
There are no reviews yet.