Description
Wij werken inmiddels 35 jaar met de Menetou Salon van Isabelle en Pierre Clément. Zij worden inmiddels bijgestaan door hun dochter Anne, die de 16de generatie in deze wijnfamilie vormt. Pierre Clément vergist de geoogste witte druiven per grondsoort apart. Dat gebeurt heel langzaam in roestvrijstalen tanks waarbij de temperatuur nauwkeurig in de gaten wordt gehouden. Pas na deze eerste fermentatie assembleert hij de jonge wijnen van kalkrijke kleibodems, om die vervolgens nog enkele maanden op hun lie te laten rusten. Deze werkwijze resulteert in kostelijke witte wijn die in april van het volgende wijnjaar wordt gebotteld. Die heeft dan een stuivend bouquet met grassige tonen en zuivere sauvignon kenmerken als groene appel en buxus verrijkt met bloemengeuren, een vleugje specerijen en een mooie, sappige, frisse smaak. Een wijn dus om van te genieten als aperitief of aan tafel bij verfijnde en pure vis, bij schaal- en schelpdieren, bij lichte bereidingen met wit vlees of bij salade met geitenkaas.
Foto: Domaine de Châtenoy