Description
Een houten 2-vaks kist gevuld met 1 fles Bodegas Muga Rioja ‘Reserva’ en 1 fles Bodegas Muga Rioja Blanco.
Bodegas Muga Rioja ‘Reserva’
Bodegas Muga, een familiebedrijf opgericht in 1932, staat bekend om haar traditioneel gemaakte Rioja’s en wordt internationaal tot de beste producenten van Rioja gerekend. De Reserva Selección Especial wordt gelagerd op meer nieuw Frans hout dan de gewone Reserva. Rioja Muga ‘Reserva Selección Especial’ van Bodegas Muga heeft een diepe granaatrode kleur en geeft in de geur stevig rood fruit. De wijn heeft fijne tonen van vanille, is mooi ontwikkeld in smaak, en geeft gekonfijt fruit en ceder. Deze assemblage van 20% Garnacha, 3% Graciano, 7% Mazuelo en 70% Tempranillo is complex van smaak en afdronk. Serveer Rioja Muga ‘Reserva Selección Especial’ van Bodegas Muga op 16-18°C bij rood vlees, wild, stoofvleesgerechten of pittige, harde en blauwschimmelkazen.
Bodegas Muga Rioja Blanco
Muga bezit nu 248 ha wijngaard in het bergachtige gedeelte van Rioja Alta. Bodegas Muga werkt praktisch biologisch in de wijngaard en bemest alleen met zelfgemaakte compost van snoeihout, schapenmest en de restanten uit de vaten bestaande uit bezinksel en eiwit van na de klaring. Muga weet als geen ander traditie te combineren met de moderniteit. De druiven worden scherp op kwaliteit gesorteerd, gemiddeld wordt de helft van de oogst verwijderd. De druiven ondergaan een inweking in de pers van ongeveer 8 uur. Vergisting op nieuw Frans eikenhout (Nevers), rijping voor 3 maanden op vaten en bezinksel, 2 battonages per week. Klaring via eiwit zorgt voor het authentieke karakter, waar Muga om bekend staat. De wijn is een assemblage van viura 90%, malvasia 5% en garnacha blanca 5%. De kleur is goudgeel. Het is een volle witte wijn met een rijke structuur en met frisse zuren. In de smaak is de wijn sappig met fijne citrustonen, nuaces van noten en een lichte kruidigheid. Het hout is mooi in de wijn verweven. Serveer op 8-10°C bij visgerechten (ook gerookt), bij schaal- en schelpdieren, bij gevogelte, bij tapas, bij groentegerechten en in het voorjaar bij asperges.