Description
Aan de zuidkust van Sicilië ligt de stad Agrigento. Ongeveer 25 km landinwaarts in de glooiende heuvels treffen we nabij de plaats Grotte tussen 450 en 550 meter boven zeeniveau de schitterend gelegen wijngaarden van Morgante. Al vijf generaties worden er door de familie druiven geteeld. De druiven werden altijd verkocht, maar in 1994 besloot Antonio Morgante, geholpen door zijn zonen Carmelo en Giovanni, zelf wijn te gaan maken. Op een bodem van kalk, klei en leem toont de Nero d’Avola druif, ter plekke vaak Calabrese genoemd, hier zijn grote veelzijdigheid. De kleur is diep paarsrood. Gezond rood fruit van kers en braam in de geur. Volle, kruidige inzet met bosbes en cassis, soepel en heerlijk zuiver, iets van kruidnagel met fijne zuren. Serveer Nero d’Avola van Morgante op 16-18°C bij rood vlees, bij kalfsvlees, bij Iberico, bij eend, bij pasta’s of bij harde en bij milde blauwschimmelkazen.