Albariño ‘Etiqueta Verde’, Granbazán

14,95 inclusief 21% BTW

Category:

Additional information

Land

Regio

Type / Kleur

Druivenras

Oogstjaar

Smaakprofiel

, , , ,

Serveertip

, , , ,

Serveertemperatuur

Biologisch

,

Description

Het gebied Rías Baixas ligt in Galicië, het uiterste noordwesten van Spanje. De beste regio voor wijnbouw is in Val do Salnés, aan de kust van de Atlantische Oceaan. De bodem bestaat uit graniet met een alluviale bovenlaag. Het is het meest koele en natste gebied van de regio. Hier ziet men nog veel de traditionele pergola wijnbouw. Hierdoor worden de druiven voldoende belucht, zodat het fruit gezond kan blijven en niet voortijdig verrot, vanwege het vochtige klimaat. Ook de dikke schil van de albariño druif vermindert de kans op meeldauw. De druiven van percelen van minimaal 35 jaar oud worden met de hand geoogst. Na het ontstelen volgt een koele inweking van 4 tot 6 uur op 10°C voor meer aroma en structuur. Voor de persing loopt, door het eigen gewicht van de druiven, een deel van het sap weg. Het sap, deels afloop en deels zacht geperst, vergist op roestvrij staal op max 20°C. Daarna blijft het 4 maanden op de lie (zonder bâtonnage), waarna de wijn een maand of 4 tot 5 na de vergisting op fles gaat.

De wijn is bleekgeel van kleur en heeft een krachtig aroma van groene appel, citrus en tropisch fruit. De wijn heeft een frisse, opwekkende inzet met elegante zuren. Het is een zuivere wijn met een iets ziltige afdronk. Serveer op 8-10C als aperitief, bij lichte visgerechten zoals ceviche, paella en vooral bij schelpdieren zoals mosselen en vongole, salades en groentegerechten.

Foto: Granbazán

Additional information

Land

Regio

Type / Kleur

Druivenras

Oogstjaar

Smaakprofiel

, , , ,

Serveertip

, , , ,

Serveertemperatuur

Biologisch

,

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Albariño ‘Etiqueta Verde’, Granbazán”