Description
De gebroeders Fattori, Giovanni en Antonio (de wijnmaker) hebben in 1997 een zeer moderne kelder gebouwd, voorzien van de meest moderne apparatuur, waardoor alle wijnen minimaal gezwaveld worden. Sinds begin vorige eeuw bezit de familie Fattori al wijngaarden in het gebied, momenteel zo’n 80 ha, waaronder 25 ha wijngaard op de zeer vulkanische hellingen van de Alpone vallei ten noordoosten van het dorp, gelegen op 150-450 meter boven zeeniveau. De leeftijd van de wijnstokken is 10 jaar. Eind augustus wordt met de hand geoogst. Na het ontstelen vindt aansluitend een zachte persing plaats, waarna de vaste delen in de most bezinken. Na toevoeging van geselecteerde gist vindt de gisting plaats in roestvrij stalen tanks op een gecontroleerde temperatuur van 12 graden. Na een lichte klaring wordt de wijn in januari volgend op de oogst gebotteld.
De wijn is strogeel van kleur met groene tinten. In de verfijnde geur nuances van hooi, geroosterde amandelen en walnoten. De smaak is soepel en elegant met een milde afdronk. Serveer de wijn op 8-10°C als aperitief, bij lichte visgerechten, bij wit vlees, bij gevogelte, bij asperges, bij frisse salades, bij antipasti of bij groentegerechten.
Foto: Società Agricola Fattori
Reviews
There are no reviews yet.