Description
De bodega wordt geflankeerd door de rivieren de Ebro en de Sierra de Toloño. De bodem van de wijngaarden bestaat voornamelijk uit kalk-houdende klei wat zorgt voor frisheid in de wijn. Men werkt met zwaartekracht, er wordt dus geen gebruik gemaakt van pompen wat beter is voor de wijn. Voor deze wijn wordt gebruik gemaakt van oude stokken van de Viura-druif, aangevuld met een kleine hoeveelheid Malvasia en Garnacha Blanco. De wijn rijpt 2-3 maanden op eerder gebruikte Franse eikenhouten vaten. De kleur is strogeel. In de geur rijp wit fruit en bloemen. De geur-patronen komen in de smaak terug, aangevuld met citrus, peer en banaan, ondersteund door crispy zuren en witte peper. Serveer Blanco ‘Sobre Lias’ van Hacienda Lopez de Haro op 10°C bij witvis, bij tonijn, bij zwaardvis, bij vleeswaren, bij vegetarische gerechten, bij wit vlees en zelfs bij spicy oosterse gerechten.