Description
De wijn is genoemd naar Louis Albert Péringuey, een Frans-Zuidafrikaans entomoloog. In de 19de eeuw was hij inspecteur-generaal van de wijngaarden in Kaap de Goede Hoop en hij leidde de strijd tegen de phylloxera en had toezicht op de import van Amerikaanse onderstokken waarop verschillende druivenrassen zijn geënt. De druiven komen van koelere wijngaarden uit Stellenbosch kloof. Er heerst hier een koel mediterraan klimaat met maritieme invloeden van False Bay en de frisse bries uit de West Coast. Hierdoor is de temperatuur op zijn minst 3°C lager dan in het binnenland van Stellenbosch in de periode van de rijping waardoor de wijnen van Jordan een uniek ‘eigen’ karakter hebben. Een deel van de vergisting heeft op reeds eerder gebruikte eikenhouten vaten plaatsgevonden waarna de wijn ook nog 8 maanden op de lie heeft gerijpt. Door dit deel te assembleren met de op roestvrij staal vergiste wijn is het frisse citrus aroma behouden. De wijn heeft een heldere, licht goudgele kleur met in de neus geuren van perzik en peer met wat houtinvloed. In de smaak heeft de wijn een zachte structuur met nuances van peer, kweepeer, groene ananas en vanille aangevuld met fijne specerijen. De wijn heeft een goede balans met prachtige zuren en een fijne minerale afdronk. Serveer de wijn op 10°C bij vis, bij salades, bij Thaise Curries of bij gegrilde kip.
Reviews
There are no reviews yet.