Description
In 1991 ontstond Bodegas Garciarévalo, de naam is een samentrekking van de Familie Garcia en Arévalo. Momenteel maakt de jonge generatie van de familie Arévalo, Antonio en Manuela, de wijn, en uitermate succesvol. Inmiddels bezit men 80 hectare eigen wijngaard en een 25-tal hectare wijngaard onder contract bij wijnboeren, met wie men al jaren zaken doet en die door Garciarévalo begeleid worden. Een deel van de wijngaarden is beplant met stokken van meer dan 100 jaar oud, veelal op zanderige bodems die dit oostelijke gedeelte van Rueda rijk is. De zeer modern uitgeruste kelders maken het mogelijk om karaktervolle wijnen te maken die het terroir volledig tot uitdrukking brengen.
Bleekgeel in kleur. Fruitige, licht stuivende neus waarin ananas en iets van venkel. De elegante smaak is fris met tonen van appel, citrus, anijs en kruiden. Sappig in geur en in smaak. Serveer de wijn op 10-12°C als aperitief, bij lichte visgerechten (niet gerookt) zoals ceviche, bij schelpdieren, bij pasta’s met vis, bij groentegerechten zoals asperges, bij salades of bij tapas.
Foto: Bodegas Garciarévalo