Description
Het domein dateert uit 1697. Stefano Girelli verwierf het in 2002 samen met zus Marina en hun zaken- partner. Het is gelegen in Vittoria in het zuidoosten van Sicilië en heeft 50 hectare aan wijngaarden voor een groot deel op een bodem van “Terra Rossa”. Een bijzondere bodem van een laag rode leem, met daaronder een dikke laag kalksteen. De dikke kalklaag werkt als een spons en slaat water op, zodat de druivenstok zelfs in de droge, warme zomer voldoende vocht krijgt. Er wordt volledig biologisch en duurzaam gewerkt.
De wijn is een innovatieve mix van 70% grillo, een uitstekende inheemse Siciliaanse druivensoort, met 30% Franse viognier, die geniet van perfecte groeiomstandigheden in Santa Tresa. De mineraliteit en frisheid van de grillo wordt perfect aangevuld door de intensiteit en body van de viognier. De kleur is strogeel. Het aroma geeft geel fruit zoals perziken, tonen van abrikozen en iets van kruiden. Het fruit is in balans met de fijne mineraliteit. Serveer op 10-12°C bij antipasti met zeevruchten, bij sc haaldieren, bij een Siciliaanse vissoep, bij risotto met inktvis of bij een visstoofschotel.
Foto: Santa Tresa
Reviews
There are no reviews yet.