Description
Het milde klimaat, de beschutting door het Taunusgebergte en het Odenwald, alsmede de diversiteit aan bodems met löss, fijne mergel, kwarts en erosiebodems zijn een aantal factoren die het produceren van topwijnen in Rheinhessen mogelijk maken. Jonge wijnmakers onderkennen de kwaliteit van het gebied en zetten Rheinhessen op de kaart als een gebied voor hoge kwaliteitswijnen. Het familiebedrijf Manz werd opgericht in 1725 en wordt momenteel door de 8ste generatie voortvarend geleid. Vader Erich heeft een zeer talentvolle en enthousiaste zoon Eric aan zijn zijde. In 2015 is Weingut Manz door de DLG, een Duitse landbouworganisatie, uitgeroepen tot ‘Winzer des Jahres’, een enorme waardering, die de kwaliteit van hun wijnen onderstreept. De druiven, van kalkmergel bodem, worden selectief met de hand geplukt, geperst en vergist op gecontroleerde temperatuur van 18°C in roestvrij stalen tanks. De wijn heeft een heldere, intense kleur. Het bouquet geeft levendig fruit. De zachte, notige smaak geeft nuances van granaatappel. De afdronk is breed met verfijnde zuren. Serveer op 8-10°C bij lichte visgerechten, bij schaal- en schelpdieren bij salades of bij asperges.
Foto: Weingut Manz