Description
In 2000 besloten twee gerespecteerde namen in de wijnwereld, François Lurton en Michel Rolland, om hun ervaring als internationale wijnmakers (samen meer dan 70 jaar) te combineren met als doel om high end wijnen te gaan maken in Toro en Rueda, van respectievelijk Tinta de Toro en Verdejo druiven. In het dorpje La Seca, dat bekend staat als de bakermat van Verdejo, vonden ze een authentieke boerderij uit de 17e eeuw. Onmiddellijk waren ze gecharmeerd door de ligging en de geschiedenis, waardoor de keuze om een wijnkelder te bouwen achter deze typisch Castiliaanse bodega snel gemaakt was. Deze keuze werd alleen maar bevestigd toen ze de indrukwekkende, oude ondergrondse galerijen ontdekten. Inmiddels is Campo Eliseo een begrip aan het worden en ‘one of the rising stars’ in zowel Rueda als in Toro. De verdejo-druiven komen van een wijngaard gelegen op 600-700 meter boven de zeespiegel. De druivenstokken hebben een gemiddelde leeftijd van 35 jaar en staan angeplant op een bodem van zand en klei. Van de wijn vergist en rijpt één derde deel in vaten van Frans eikenhout. Hierdoor is de wijn romiger en ronder.
De wijn heeft een verleidelijke geur van appel, peer en mandarijn aangevuld met licht bloemige nuances, broodtonen en een hint van vanille. De smaak is zacht en rond met een mooie balans tussen frisheid en volheid. Serveer op 10-12°C bij romige gerechten met vis of wit vlees.
Foto: Campo Elíseo