Beschrijving
Dit wijndomein, dateert uit 1697, is 50 hectare groot en is sinds 2000 in handen van Stefano en Marina Girelli en hun zakenpartner Massimo Maggio. Het is gelegen bij Vittoria, in het Zuiden van Sicilië. De druiven van het landgoed Santa Tresa worden al jarenlang biologisch geteeld, maar drie jaar geleden heeft Santa Tresa besloten om dit officieel te laten registreren. Sinds de oogst 2009 is alles dan ook officieel gecertificeerd als biologische wijn. De wijngaarden voor deze wijn liggen in de uiterste, westelijke punt van Sicilië, in de buurt van Trapani, waar een welkome zeebries waait die de hitte wat tempert. Er wordt ontsteeld en met zachte druk geperst. De vergistingsinstallatie houdt de temperatuur op 28 graden. De wijn wordt opgepompt en over de hoed gegoten om extractie te verkrijgen. Het valt op hoezeer de tannines (die toch fors kunnen zijn in een Nero d’Avola) zacht en soepel zijn.
De wijn is helder, paarsrood van kleur. Het bouquet heeft intense aroma’s van bessenfruit aangevuld met zwarte peper en kruiden. Een krachtig en sappig glas wijn met een lichte kruidigheid en een zachte, lange afdronk. Serveer op 14-16°C bij pasta’s met tomatensaus, bij pizza, bij parmaham, bij rood vlees of bij diverse pittige kazen.
Foto: L’ Auratae